Jarige Wytze # 1 in Duitsland

10-04-24 Niet gecategoriseerd

JHWH Wink Wytze is onze dochter geteste Jersey stier en debuteerde deze draai met dochters in de Nederland. Dankzij zijn Nederlandse dochters kwam hij in Duitsland bovenaan de jersey lijst ! Vandaag is hij bovendien jarig dus: taart op het KI Station in Georgsheil!

In Nederland zijn 53 Wytze dochters aan de melk waarvan 14 al twee keer gekalfd hebben. We zien onderweg zeer productieve vaarzen met goede uiers die zich in hun tweede lactatie best ontwikkelen. Ze hebben een beste productie, brede koppen en zijn mooi uitgebalanceerd. Wytze vererft goede gehalten, waarmee hij in de Duitse lijst extra opvalt. Positief in melk (+194 kg) , zeer hoog vet (+0,55 %) en ruim positief eiwit ( +0,11%) deden hem in Duitsland bovenaan de VIT lijst belanden.

Wytze (Husky x Holmer) is gefokt door Wytze Meije Wink uit Hemelum en heeft dekdienst gedaan op het biologische bedrijf van Jelle Hakvoort in Rutten. De eerste vaarzen hebben we destijds bij hem in de wei gefotografeerd en gefilmd met VOST:

Klik op de foto voor de video!

Zijn moeder Josiene stamt uit een mooie Deense lijn met beste gehalten. Ze gaf over 4 lactaties gemiddeld 8.444 kg melk met 6, 62% vet en 4, 25 % eiwit en 115 LW. In haar hoogste lijst tot zelfs 9.050 kg met 7, 01 % vet en 4, 41 % eiwit en 117 LW! Ze wordt in haar 4e lactatie voorspeld met 9.207 kg met 6.81 % vet en 4.24 % eiwit en 105 LW. Zijn grootmoeder Main VG 85 gaf over 3 lijsten gemiddeld 7.837 kg melk met 5.95% vet en 4.17 % eiwit.

Wytze heeft A2/A2 en aAa code 561432. Hij bewijst in Nederland ook prima in de kruising op Holsteins te functioneren.

Moeder Josiene


Holstein International besteedde in haar Dairy Breeds International aandacht aan Wytze: