Aanhoudingscijfers augustus 2023

28-08-23 Fokkerij

Met de indexdraai kwamen ook de nieuwe aanhoudingscijfers van onze stieren weer boven water. De percentages geven aan hoeveel procent van de dochters nog aanwezig is op een bepaald aantal maanden na afkalven. NVO berekent uit de reeks percentages per maand een aanhoudingscijfer voor elke stier.

Onze hoogste stier is momenteel Apoll P: van hem zijn 48 maanden na eerste keer afkalven nog 59 % van de dochters aanwezig, waar 39 % het landelijk gemiddelde is.

Deze draai wisten Label P (110) , Donatelli (109) en Bonum (106) maar liefst 3 punten te stijgen voor hun aanhoudingscijfer. Bonum heeft inmiddels voldoende dochters die al 36 maanden hebben gekalfd: 70 % van hen is nog aanwezig, 15 % meer dan het landelijk gemiddelde (55%). Zijn fokwaarde levensduur onderstreept dit ook met +544 LVD.
Ook Guard steeg deze draai weer: +1 brengt hem op een zeer goed aanhoudingsgetal van 107, wat nogal beter is dan zijn berekende fokwaarde levensduur doet vermoeden.

Lynbrook Omega is de op 1 na hoogste Oman zoon na Juno met een aanhouding van 108: 38 % van zijn dochters is 5 jaar na afkalven nog in productie, waar het gemiddelde ligt op 25 %.

Bekijk de NVO aanhoudingscijfers van alle stieren
Bekijk de NVO aanhoudingscijfers van de GGI stieren

Bonum steeg 3 punten voor zijn aanhoudingscijfer