Fokwaarden augustus 2023 roodbont

11-08-23 Niet gecategoriseerd

Melkvererver SOLITAIR zag zijn dochteraantal deze draai meer dan verdubbelen: van 1.168 naar 2.464 dochters. Hij moest op alle vlakken dan ook iets inleveren maar blijft extreem hoog voor productie, uiergezondheid en levensduur. Zijn eerste dochters zijn inmiddels tweedekalfs. Ze hebben beste uiers en droog beenwerk dat goed gebruikt wordt. In de Duitse lijst is hij de derde Salvatore zoon. Nieuw in de top 5 is POLARSTERN (Pace x Battlecry) . Met nu 329 dochters steeg hij 7 punten productie (128 RZM) en 4 punten levensduur (131 RZN) .

Vorige draai debuteerde EMBRACE (Emperor x Battlecry) hoog met de eerste 26 dochters. Embrace stamt uit de Wilder Kanu familie en heeft inmiddels 90 dochters in zijn fokwaarde. Hij weet zijn hoge gehalten en goede fitness te bevestigen. Zijn dochters zijn fors kleiner en compacter maar hebben een royale conditie en beste uiers en benen. Zijn levensduur fokwaarde is dan ook hoog.  Embrace is pinkenstier en scoort ook hoog voor de nieuwe EKO fokwaarde (135). Zijn aAa code is 432516. Uit dezelfde familie stamt PALACE (Pace x Board). Hij overtuigt met indrukkwekkende productiecijfers maar heeft nog slechts 49 dochters.

ANDY kreeg er deze draai wederom bijna 900 dochters bij, hij bleef netjes op peil in fokwaarde en blijft een beste allround pinkenstier met goede gehalten.

EFFEKTIV heeft nu een 20 Nederlandse dochters in zijn index, hij veranderde nog niet veel in zijn cijfers.

RAMBO PP ging van 1.392 naar 2.915 dochters wereldwijd. Hij leverde iets in qua melk (nu +1.166 kg met -0,10 % vet en +0,01 eiwit) en beenwerk (99). Rambo PP vererft veel kracht en zijn dochters hebben sterke, iets krommere benen en ondiepe gezonde uiers met iets langere spenen.

SAKAI steeg deze draai voor Inet,  levensduur en uiergezondheid. Zijn enorm brede dochters melken makkelijk en veel. Benut deze vererver van breedte en conditie zolang het nog kan!

Pinkenstier LUPAT P bleef netjes constant. Hij vererft hoge gehalten, beste uiers en een goede conditie.