Huldiging Gasthuis Konvoy Suzanne

25-04-23 Niet gecategoriseerd

Afgelopen weekend vond een bijzondere huldiging plaats: Gasthuis Konvoy Suzanne werd geëerd voor het behalen van de 10.000 kg vet en eiwit productie vorig jaar. De inmiddels 16,5 jaar oude en EX 92 ingeschreven Suzanne is gefokt door familie van Buuren in Leerbroek en bij de bedrijfsbeëindiging in 2015 op 9 jarige leeftijd naar de Tienmorgen van familie Gosens in Beers verhuisd.

Suzanne is vanaf kalf tot koe op hoge leeftijd succesvol geweest op vele lokale, regionale en landelijke keuringen met een indrukwekkende palmares. Op drie edities van de jongveedag in Hoornaar was ze reservekampioen jonge pinken, kampioen oudere pinken en vaarzenkampioene roodbont. Op de fokveedag Hoornaar werd ze 4 keer kampioene: als vaars en 3 keer won ze de klasse oudere koeien. Ze was aanwezig op 4 edities van de NRM en 3 keer op de Koe Expo Den Bosch die ze in 2015 won als oude koe. Als slotstuk van haar carrière bij familie van Buuren werd ze in 2015 op de Dairy Fair in Beesd algemeen kampioene en verkozen tot de eerste roodbonte Barones van de Mariënwaerdt.

Na haar verhuizing naar Beers hebben haar nieuwe eigenaren familie Gosens-van Overbeek haar geweldig in vorm weten te houden en weer meegenomen naar vele keuringen en shows. Ze voegde o.a. het Algemeen Kampioenschap roodbont op de wintershow Asten Heusden in 2017 en het reservekampioenschap oudere koeien in Schijndel in 2019 aan haar indrukwekkende lijst van successen toe.

Suzanne na haar winst in 2017 in Asten-Heusden

In 2020 haalde ze in Beers de 100.000 kg melk, in 2022 de 10.000 kg vet en eiwit en haar huidige levensproductie staat op 126.773 kg melk met 4,50% vet en liefst 3,84% eiwit!

Suzanne steekt nog in een geweldige vorm en is een toonbeeld van laatrijpheid en levensduur. Als vaars werd ze ingeschreven met VG 86 punten en is later via meerdere inschrijvingen verhoogd naar EX 92.

Familie Gosens-van Overbeek, familie van Buuren en alle andere betrokkenen: complimenten en van harte gefeliciteerd!