Dochtergroepen RUW Show

09-11-21 Geen categorie

Op de RUW Show in Hamm toonde RUW twee dochtergroepen van Hotspot P en Kensington.

Met HOTSPOT P verscheen daarmee een veel gebruikte hoornloze stier in de ring die ook royaal als stiervader is ingezet: hij heeft ruim 100 zonen waarvan alleen al 36 in Duitsland.  Hotspot P (Superhero x Powerball x Saloon) stamt uit de lijn van Europees Kampioene Batkes Outside Kora EX94. Hij debuteerde destijds als de op 1 na hoogste genomicstier.  Inmiddels heeft hij 121 dochters in Duitsland aan de melk waarvan 88 zijn gekeurd.

In Hamm waren 8 grote ranke dochters dochters present. Ze bezaten gemiddeld tot voldoende capaciteit in de voor- en middenhand. Het harde beenwerk was droog en van zijaanzicht iets steiler. In de kruisbouw varieerde het beeld van correct hellend tot vlak. De compacte, ondiepe uiers waren vast aangehecht, van zeer goede textuur en voorzien van een goede ophangband en speenplaatsing. Hotspot vererft een hoge melksnelheid.

Met slechts 20 dochters in zijn fokwaarde kwam de groep van KENSINGTON (Kerrigan x Commander x Bynke) behoorlijk vroeg. Evenwel konden de 7 gepresenteerde hoogproductieve vaarzen prima overtuigen met opvallend beste benen. De flink ontwikkelde dieren waren in het frame zeer open gebouwd met gemiddelde capaciteit in voor- en middenhand. De brede kruizen waren meest correct van helling. Het beenwerk was droog, open in de hak, niet te recht  en parallel van achteren. De uiers waren van achter prima aangehecht met een goede ophangband, in het vooruier gemiddeld tot goed aangehecht en de flink langere spenen waren netjes onder de kwartieren geplaatst. Kensington beloofd een hoge productie  met positieve gehalten en laag celgetal.